Fransk Ferieformidling

Overvejelser inden man booker båden

Fransk Ferieformidling giver gerne gode råd. Vi har mere end 38 års erfaring i udlejning af både, og har selv sejlet en del af turene, så kontakt os endelig for at få en god snak om, hvad lige netop du ønsker dig.


Bådtype: Overvej, om I vil have en moderne båd eller en mere enkel og gammeldags indrettet båd. Tænk på, om der er 2 styresteder indendørs og udendørs, og om der er plads til at kunne sidde ude med bord og stole.


Turen: Overvej, om I vil sejle frem og tilbage til samme base. Det er udgangspunktet for de oplyste priser, men man kan mange steder sejle fra en base til en anden, det koster ekstra, afhængig af bådens størrelse. Så skal man også tænke på, at man skal have sin bil transporteret til slutbasen eller skal kunne komme tilbage og hente sin bil. Dette kan bestilles på forhånd. Da der er mange ting, der skal koordineres, forbeholder udlejer ved ONE WAY cruises  - sig ret til først at bekræfte retning og afrejsebase 48 timer før afrejse.


Parkering af bil: I forbindelse med de fleste baser er der en offentlig parkering, hvor man kan have sin bil stående, mens man sejler. Der er ofte også muligt at få en garage eller lukket parkeringsplads mod betaling.


Forsikring: Vi råder Jer til at tegne en afbestillingsforsikring, så man kan få sine indbetalte penge tilbage, hvis man skulle blive forhindret i at komme afsted i henhold til forsikringsbestemmelser.


Bådene er forsikrede, men forsikringen dækker ikke bådens lejer samt de personer, der er om bord, tyveri er heller ikke dækket af denne forsikring. Hos udlejer kan man tegne en Cruise Plus insurance/Damage Waiver, der dækker følgende risici: afbrydelse af sejladsen, brud på skrue og propel, cykler, personskade samt tilbagebetaling af hele depositumsbeløbet/halvdelen af depositumbeløbet. Denne forsikring fritager ikke, at man betaler depositumsbeløbet før afrejse.


Bovskrue: En del af bådene især de store er forsynet med en ekstra bovskrue, som gør det meget nemmere at kunne navigere. Denne bovskrue skal bruges med forsigtighed, især i kanalerne, da småsten og mudder kan ødelægge skruen. Hvis bovskruen går i stykker under sejladsen, er det ofte umuligt at reparere den, da man skal bruge en kran til at hæve båden. Disse besværligheder betyder, at man kan komme ud for, at man ikke kan få den båd med bovskrue, som man havde booket fra starten så skal man selvfølgelig ikke betale for bovskruen. Hvis man har ødelagt bovskruen og kræver den repareret i løbet af sejladsen, vil lejer blive opkrævet reparationsbeløbet.


Cykler: Vi anbefaler, at I lejer et par cykler. Det er dejligt at kunne cykle op til de små landsbyer og proviantere, og der er ofte dejlige stier langs kanalerne og floderne.


Slutrengøring: Man kan vælge selv at gøre båden ren eller tilkøbe denne service. Hvis man vælger selv at gøre rent, bliver man opkrævet et rengøringsdepositum, og man skal respektere, at båden er gjort ren inden afleveringstidspunktet.


Brændstof: Er ikke inkluderet, man betaler pr. time man har haft motoren tændt. Man betaler, når man kommer tilbage til basen. Man sejler i gennemsnit ca. 30 t. pr. uge.


Udstyr: I brochuren findes en liste over bådens udstyr ellers sender vi det gerne. Tag et par ekstra karklude og viskestykker med. Tjek om der er sengelinned til alle personer inden I sejler ud.


RABAT: Vores samarbejdspartnere - Les Canalous, Nicols og Locaboat - har forskellige

rabatordninger. Spørg altid om den bedste pris hos Fransk Ferieformidling. 

Fransk Ferieformidling • Skolegade 95, 1. 6700 Esbjerg • Tlf.: 29314775 •